Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

"Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" από τους Ρέππα - Παπαθανασίου στο θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη”

   θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη”    
           ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡΟι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν στο θέατρο Δανδουλάκη με το θεατρικό έργο "Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε". Το έργο αποτελεί διασκευή ενός αστυνομικού θρίλερ του Ρομπέρ Τομά, που έγινε διεθνώς γνωστός από την επιτυχία "8 γυναίκες κατηγορούνται". 

Το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. 
H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος). 
Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Παντελής Καναράκης) και μια ιδιόρρυθμη Ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων. 

Διασκευή-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας, 
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα,                    Παντελής Καναράκης. 
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη,
Κοστούμια: 'Εβελυν Σιούπη,
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.


Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με το διάλειμμα

________________________
Πηγή:www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου