Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εφυγε από την ζωή η Σμαρούλα Γιούλη


Εφυγε από την ζωή το πρωί της Τετάρτης η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, σε ηλικία 78 ετών, τρεις μήνες μετά τον χαμό του συζύγου της, Βαγγέλη Λειβαδά, ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους στην Γλυφάδα.

Εφυγε από την ζωή η Σμαρούλα Γιούλη
Η γνωστή ηθοποιός το τελευταίο χρονικό διάστημα έπασχε απο άνοια.
Η κηδεία της γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Ζωγράφου.
Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά, 9 ετών το 1943, στην ταινία «Η φωνή της καρδιάς», για να ακολουθήσουν αρκετές ακόμα.
Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο «Χαρούμενα νιάτα» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: «Άννα Φρανκ», «Κουρέλι», «Πειρασμός» κ.ά.
Εφυγε από την ζωή η Σμαρούλα Γιούλη
Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα ελλήνων συγγραφέων (Γ. Σουρή, Π. Παλαιολόγου, Σπ. Μελά, Δ. Γιανουκάκη, Δ. Ψαθά, Γ. Ρούσσο, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Μουρσελά κ.ά.), αλλά και ξένων (Εντ. Φίλιπο, Α. Νικολάι, Ντ. Φο, Αλ. Χάκετ κ.ά.) και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους έλληνες σκηνοθέτες. Ακόμα έχει σκηνοθετήσει πρόζες και μουσικά θεάματα όπως το μιούζικαλ«20 χρόνια Θεοδωράκης», «Καφενείον η Ελλάς» κ.ά.
Χαρακτηριστικές ταινίες: Έλα στο Θείο, Της Νύχτας τα Καμώματα, Στουρνάρα 288, Ο Θόδωρος και το Δίκανο.
*από το:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Εφυγε από την ζωή η Σμαρούλα Γιούλη


  • Εφυγε από την ζωή η Σμαρούλα Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου