...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

"Γίνε το μωρό μου" λέει στην σκηνή ο Νίκος Γαλανός στην Ελένη Ερήμου.

  ....στο θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» Ακαδημίας 3  


"Γίνε το μωρό μου" λέει στην σκηνή ο Νίκος Γαλανός στην Ελένη Ερήμου. Δύο ηθοποιοί που έχουν την δική τους ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συναντιούνται επί σκηνής στην  παράσταση  που είδαμε στο θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» για τη χειμερινή περίοδο. 
Το έργο του πολυβραβευμένου Κεν Λούντβικ, βασιλιά της αμερικανικής κωμωδίας, «ΓΙΝΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ» σκηνοθετεί ο Αντώνης Καλογρίδης και η μετάφραση - διασκευή είναι της Ρένας Ρίγγα.Η Maud, Λονδρέζα αριστοκράτισσα, παντρεύει την ανιψιά της Gloria με τον Christy, Σκωτσέζο μεγαλοαγρότη. Είναι σίγουρη ότι ο γάμος αυτός θα έχει πολλές δυσκολίες και για την καλομαθημένη Gloria, αλλά και για την ίδια που θα έχει για συμπέθερο τον John παραδοσιακό Σκωτσέζο αυτονομιστή. H σύγκρουση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαντάζεται, όταν εκείνη και ο John πρέπει να ταξιδέψουν μαζί ως την Αμερική για να φέρουν πίσω ένα μωρό. Ένα μωρό για την Gloria, η οποία μετά από μία αποτυχημένη εγκυμοσύνη καταφεύγει στην υιοθεσία. Συνήθειες, συμπεριφορές και διαφορές θα βγουν στην επιφάνεια και ο πόλεμος θα κηρυχτεί επίσημα με αλλεπάλληλες ανατροπές.

Το «BE MY BABE», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του έργου, του αμερικανού συγγραφέα Κεν Λούντβικ έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Alley στο Χιούστον του Τέξας τον Οκτώβριο του 2005 με πρωταγωνιστές τον Hal Holbrook και την Dixie Carter σε σκηνοθεσία του John Rando.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου