Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

"Γίνε το μωρό μου" λέει στην σκηνή ο Νίκος Γαλανός στην Ελένη Ερήμου.

  ....στο θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» Ακαδημίας 3  


"Γίνε το μωρό μου" λέει στην σκηνή ο Νίκος Γαλανός στην Ελένη Ερήμου. Δύο ηθοποιοί που έχουν την δική τους ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συναντιούνται επί σκηνής στην  παράσταση  που είδαμε στο θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» για τη χειμερινή περίοδο. 
Το έργο του πολυβραβευμένου Κεν Λούντβικ, βασιλιά της αμερικανικής κωμωδίας, «ΓΙΝΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ» σκηνοθετεί ο Αντώνης Καλογρίδης και η μετάφραση - διασκευή είναι της Ρένας Ρίγγα.Η Maud, Λονδρέζα αριστοκράτισσα, παντρεύει την ανιψιά της Gloria με τον Christy, Σκωτσέζο μεγαλοαγρότη. Είναι σίγουρη ότι ο γάμος αυτός θα έχει πολλές δυσκολίες και για την καλομαθημένη Gloria, αλλά και για την ίδια που θα έχει για συμπέθερο τον John παραδοσιακό Σκωτσέζο αυτονομιστή. H σύγκρουση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαντάζεται, όταν εκείνη και ο John πρέπει να ταξιδέψουν μαζί ως την Αμερική για να φέρουν πίσω ένα μωρό. Ένα μωρό για την Gloria, η οποία μετά από μία αποτυχημένη εγκυμοσύνη καταφεύγει στην υιοθεσία. Συνήθειες, συμπεριφορές και διαφορές θα βγουν στην επιφάνεια και ο πόλεμος θα κηρυχτεί επίσημα με αλλεπάλληλες ανατροπές.

Το «BE MY BABE», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του έργου, του αμερικανού συγγραφέα Κεν Λούντβικ έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Alley στο Χιούστον του Τέξας τον Οκτώβριο του 2005 με πρωταγωνιστές τον Hal Holbrook και την Dixie Carter σε σκηνοθεσία του John Rando.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου