Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

50 ΛΕΞΕΙΣ

 ΘΕΑΤΡΟ Βικτώρια 

   Γιορτές... και τι το καλύτερο από το να πάμε σε μια καλή παράσταση στο Θέατρο...  

Κοινωνικό του Μάικλ Γουέλερ
Σκηνοθεσία: Γ. Παλούμπης
Ερμηνεύουν: Μ. Τσιμά, Χρ. Σαπουντζής. Σκην.-κοστ.: Γ. Λυντζέρης. Φωτ.: Β. Κλωτσοτήρας

Στο έργο του 2007, ένα ζευγάρι περνάει μια φοβερή βραδιά αποκαλύψεων την πρώτη φορά που ο 9χρονος γιος τους λείπει από το σπίτι για να κοιμηθεί σ' ένα φίλο του. 


Από 19 Νοεμβρίου 2010 έως 20 Φεβρουαρίου 2011

«Αγάπη. Ανόητη λέξη. Θα έπρεπε να υπάρχουν πενήντα λέξεις για την αγάπη, όπως οι Εσκιμώοι έχουν πενήντα λέξεις για το χιόνι»
Ο εννιάχρονος γιος τους λείπει απ’ το σπίτι - είναι η πρώτη φορά που θα κοιμηθεί σε ένα φίλο του – και ο Άνταμ με την Τζέην ετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα μόνοι τους μετά από πολλά χρόνια. Η προσπάθεια του Άνταμ  να «αποπλανήσει» τη γυναίκα του πριν φύγει για το επαγγελματικό ταξίδι του γίνεται αφετηρία για μια ξέφρενη διαδοχή αποκαλύψεων, μνησικακίας, πάθους και χιούμορ που εξετάζει ένα γάμο της εποχής μας έτοιμο είτε να διαλυθεί είτε να αποκτήσει περισσότερη συμπόνια και κατανόηση...
Οι «50 Λέξεις», η καινούργια δουλειά ενός από τους πιο διορατικούς δραματουργούς της Αμερικής,  σκληρή και εμπνευσμένη, αστεία και τρομακτική ταυτόχρονα, ρίχνει μια βαθιά ματιά στο θεσμό του γάμου, όπως αυτός καθρεφτίζεται στο μακρύ ταξίδι μιας νύχτας ενός ζευγαριού προς την επόμενη μέρα.
Εγραψε ο Μπεν Μπράντλυ των New York Times:
«Δε ξέρω αν θα είχα βρει τόσο συναρπαστικό αυτόν τον παρατεταμένο πολεμικό χορό αν δεν ήταν τόσο άψογα υπαγορευμένος από τις μανιασμένες και αντιφατικές ορμές ανθρώπων που επιζητούν να απωθούν και να μαγνητίζουν ταυτόχρονα».
Ο Michael Weller υποψήφιος για το  βραβείο της Ακαδημίας, απογειώθηκε στην κορυφή του καλλιτεχνικού στερεώματος με το δυνατό αντιπολεμικό δράμα Moonchildren. Η μοναδική φωνή του Weller, συγκινητική και αποκαλυπτική, συλλέγει επαίνους εδώ και  τρεις δεκαετίες σε παραγωγές  ξεχωριστών θεάτρων, όπως το Chicago’s Steppenwolf Theatre Company και το New York’s Circle-in- the Square.
Ο Michael Weller γεννήθηκε το 1942, ζει στο Μπρούκλυν και είναι από τους ιδρυτές του πετυχημένου Mentor Project του Cherry Lane Theatre. Το 2005, η Broken Watch Theatre Company στη Νέα Υόρκη έδωσε το όνομά  του στο θέατρό της «προς τιμή των εκπληκτικών επιτευγμάτων του». Σήμερα, ο Γουέλλερ ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του New School for Drama στη Νέα Υόρκη.

Συντελεστές:
Μετάφραση/σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, 
Σκηνικά/κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης,
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας.
Διανομή: Μαρία Τσιμά, Χρήστος Σαπουντζής.



3ης Σεπτεμβρίου 119 και Μαγνησίας 5, Κυψέλη
Τηλ.:               2108233125         2108233125

50 ΛΕΞΕΙΣ
Παραστάσεις: Απόγ: Κυρ. 7.15 μ.μ. Βραδ: Πέμ., Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ.
Εισ.: € 18 & φοιτ.: € 12 (Σάβ.), € 15 (Παρ., Κυρ.), € 12 (εξώστης), € 12 (Πέμ.).
Διάρκεια: 100' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου