Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους καλλιτέχνες.
Επίσκεψη στο Ίδρυμα «Το σπίτι του ηθοποιού» πραγματοποίησε την Παρασκευή (29/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους από την Άννα Φόνσου και τον Νίκο Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ηθοποιούς, να ακούσει τα προβλήματά τους, τα οποία δεν είναι και λίγα και να ακούσει την κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους της τέχνης, για έναν χώρο που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίπλα στην Άννα Φόνσου, τον Νίκο Μπακογιάννη και τον Σπύρο Μπιμπίλα
Στο χαιρετισμό του, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Άννας Φόνσου και του Νίκου Μπακογιάννη, τονίζοντας πως για τον ίδιο, το «Σπίτι του Ηθοποιού» είναι η Εστία του Ηθοποιού, καθώς σε δύσκολες περιόδους πρόσφερε στήριξη στα μέλη του.
Πιο αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Με τους περισσότερους  γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, και υπό άλλες και  διαφορετικές ιδιότητες, όπως με την Άννα, με τον Νίκο. Πέρα από τις ευχές μου,  θέλω να συγχαρώ την Άννα, τον Νίκο. Ιδίως την Άννα, και δεν κάνω καμία διάκριση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι το Σπίτι του Ηθοποιού είναι δικό της δημιούργημα. Και θέλω να τονίσω τούτο: Ότι αυτό το Σπίτι για μένα είναι η Εστία του Ηθοποιού. Αυτό το Σπίτι σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσφέρει πολλά, πολύ περισσότερα απ΄όσο φανταζόμαστε. Γι΄ αυτό και θέλω Άννα να εκλάβεις αυτή την παρουσία μου εδώ όχι μόνον ως  μια συμβολική συμπαράσταση αλλά και σαν ένα είδος αναδρομικής συγνώμης της Πολιτείας για όλα εκείνα που  δεν έπραξε, ενώ μπορούσε. Προσθέτω ακόμη τούτο: Εδώ, μέσα από τις δραστηριότητές σας δείχνετε  το εξής εξαιρετικά σημαντικό και συμβολικό.  Οι άνθρωποι της τέχνης στην Ελλάδα, ακόμα και όταν χειμάζονται, ξέρουν να παράγουν τέχνη. Και με τον τρόπο αυτό είναι γνήσιοι εκφραστές της Ελληνικής Τέχνης, του Ελληνικού Πολιτισμού. Και βεβαίως του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, γιατί ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός την ρίζα του την έχει στην Ελλάδα. Να έχετε δύναμη και να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή διδάσκει. Δεν είναι μόνο ότι βοηθάει τους συναδέλφους σας και εσάς. Διδάσκει και πολλούς άλλους πως μπορούμε ν΄ αντέξουμε. Γιατί πρέπει ν’ αντέξουμε, μπορούμε ν’ αντέξουμε, είναι χρέος μας, κυρίως απέναντι στην νέα γενιά που είναι το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κρίσης».
Ο αντιπρόεδρος Νίκος Μπακογιάννης ξεναγεί τον κ. Παυλόπουλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει με προσοχή τις απόψεις των ηθοποιών
Η Άννα Φόνσου δείχνει στον κ. Παυλόπουλο ιστορικά φορέματα από το ελληνικό θέατρο
Η Άννα Φόνσου ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραδίδει έναν φάκελο στον Προκόπη Παυλόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου