Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1994-2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ!!!

ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής προσωπικά: Καθημερινά 6 – 8.00μ.μ. στην έδρα μας ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΤΕΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ (Γ.Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία - Περιοχή Θεάτρων Αμαλία, Άνετον και Ράδιο Σίτυ) Tηλέφωνο: 2310865904 
Το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης – εκπαιδευτικό σκέλος του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης – ανακοινώνει ότι θα δεχθεί και φέτος νέα μέλη για τους εξής κύκλους: 1 – ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ (Α’ κύκλος 2012-2013) 2 – ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ (Α’ κύκλος 2012 – 2013) Περισσότερες Πληροφορίες στο link παρακάτω και στην Ιστοσελίδα μας:   http://www.dramastudio.gr/


*από το: Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης


Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (ΚΘΕΘ) είναι μια καλλιτεχνική εταιρεία θεάτρου ΜΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗΣ ΚΕΡΔΟΥΣ που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Την ευθύνη για τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας έχουν ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζηβανός και ο ηθοποιός Δημήτρης Ναζίρης . Το ΚΘΕΘ αποτελεί τη μετεξέλιξη του «Εργαστηρίου Υποκριτικής και Θεατρικής Έκφρασης», που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 1994 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» με πρωτοβουλία του Πέτρου Ζηβανού. 
Δύο από τις βασικές δράσεις της εταιρείας παράλληλα με τις υπόλοιπες πολιτιστικές της πρωτοβουλίες (Σεμινάρια, εκδηλώσεις, εκδόσεις, κινηματογραφικές προβολές κλπ) είναι το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης και οι Ομάδες Θεατρικής Δράσης.
 Το «Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης» είναι μία καλλιτεχνική – εκπαιδευτική διαδικασία που ενέχει το στοιχείο της έρευνας και έχει στόχο να εκπαιδεύσει ορισμένα άτομα –κατόπιν ειδικής επιλογής – μέσα από τις αρχές ενός θεάτρου Συνόλου. Αντιμετωπίζει το θέατρο σαν μία τέχνη ελεύθερη που βασίζεται στην αξία της συνεργασίας και στην αντίληψη της κοινής δημιουργίας. Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» είναι ομάδες εργασίας που συγκροτούνται με καλλιτεχνικά και επαγγελματικά κριτήρια κατά κανόνα από μέλη και συνεργάτες του ΚΘΕΘ. 
Το ΚΘΕΘ μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης (σταθερή συνεργασία), με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη», τα Δημήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Γερμανικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Goethe Institut), το Γαλλικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Institut Francais de Thessalonique), το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το «θέατρο των Αλλαγών», τη θεατρική εταιρεία Anima Animal, τη θεατρική εταιρεία Άρκτος και τη θεατρική εταιρεία Reactor. Η έδρα του ΚΘΕΘ ονομάζεται Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία και βρίσκεται στην οδό Γ. Κωνσταντινίδη 15 (και Μάντεως Τειρεσία γωνία - περιοχή Φάληρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου