...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Εντυπωσίασε η θεατρική ομάδα του 3ου Λυκείου Τρίπολης με την παράσταση «Ο Ατσίδας»!


 (video)

DSCN1045

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση έδωσε η θεατρική ομάδα του Τρίτου Λυκείου Τρίπολης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τη γνωστή ελληνική κωμωδία του 1961 «ο Ατσίδας».

Η κωμωδία ήταν κινηματογραφική ταινία της Φίνος Φίλμ με σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιαννίδη. Η υπόθεση έχει να κάνει με δύο αδέρφια, τον Αλέκο και την Αννούλα και το ερωτικό μπλέξιμο του πρώτου, που απειλείται από τον αδερφό της αγαπημένης του αν δεν την παντρευτεί, ενώ πρώτα πρέπει να αποκαταστήσει την αδερφή του.
Στόχος της προσπάθειας των παιδιών είναι η σύγκριση των συνηθειών, των παραδόσεων και του τρόπου σκέψης τη δεκαετίας του ’50 με τα σημερινά δεδομένα.
Το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστο και οι θεατές χειροκροτούσαν και φώναζαν με ενθουσιασμό για την προσπάθεια των παιδιών.

Την επιμέλεια του θεατρικού είχε ο κ. Καρνέζης.
Ηθοποιοί: Αρμόνης Χαράλαμπος, Άρχοντας Δημήτρης, Βούλγαρης Νίκος, Λουκάς Ηλίας, Μουλόπουλος Κωνσταντίνος, Μπάκος Παναγιώτης, Μπουλούγαρη Μαριβάσια, Παπαϊωάννου Αφροδίτη, Τσαλδάκου Βανέσσα, Τσόπελα Βασιλίνα, Τσόπελας Ευθύμης και Χαμπηλομάτη Γιούλη.
Ορχήστρα - Τραγούδι: Αρτοπούλου Ελένη, Μπένος Αναστάσης, Πετρόπουλος Βασίλης, Σμαρδά Ελένη και Σπίγγος Σπύρος.

Ρεπορτάζ – Βασιλική Παπαδοπούλου


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου