...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Ζωή ποδήλατο' στο Θέατρο Ακάδημος

 * Παραστάσεις: Τετάρτη, 19:30 * Πέμπτη, 21:30 * Παρασκευή, 21:30  Σάββατο, 18.30 & 21.30 Κυριακή, 18.30 & 21.3

Μια από τις τρεις καλύτερες φάρσες της Αγγλίας του Ντέιβ Φρίντμαν, σε διασκευή και μετάφραση του Βασίλη Τσιβιλίκα αναεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ακάδημος.

 ....για την παράσταση....

Σ'ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο της "Βάλια Κάλντα" ανυποψίαστοι τουρίστες στην περίοδο των Απόκρεω, ζουν "ασύλληπτες" καταστάσεις. Σ'αυτή την απρόσμενη ζεστή κοιλάδα, ο καθένας από εμάς μπορεί να εντοπίσει τη δική του "ζωή ποδήλατο" σε διαπροσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, που μέσα από την πλοκή του έργου, τις ατάκες αλλά και τα "πονηρά" τραγούδια της Αποκριάς μπορεί να βρει τη δική του κάθαρση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Πασχάλης Τσαρούχας, Χρύσα Κοντογιώργη, Πάνος Σταθακόπουλος, Φαίη Ζαφειράκου, Γιάννης Παπαθανασίου και η Δήμητρα Παπαδήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου