...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Στο Μικρό Παλλάς το θεατρικό του έργο, «ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ» με τον Θοδωρή Αθερίδη

  ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ  

Ο Θοδωρής Αθερίδης επιστρέφει δριμύτερος στο Μικρό Παλλάς με το καινούργιο θεατρικό του έργο, που έχει τίτλο «ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ».

 Π ρόκειται για ένα σύγχρονο ιλαρομελόδραμα, που διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό σαν αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας, σε μία πόλη σαν την Αθήνα, σε μία περιοχή σαν το Κολωνάκι, ανεβάζοντας στην σκηνή προβλήματα και θέματα σαν τα δικά μας... Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι που τους συναντάμε ανάμεσά μας, έρχονται αντιμέτωποι και παλεύουν να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αλήθειες.

Στην παράσταση ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ παίζουν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Πέμη Ζούνη, Ρένια Λουϊζίδου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Αθερίδου και ο Γιόσι.
Κάπου στο Κολωνάκι λοιπόν, στη σκηνή του θεάτρου Μικρό Παλλάς θα εμφανιστεί ένας παπάς με τον διαταραγμένο γιο του και την ακτιβίστρια κόρη του, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν την καινούρια πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται στο έργο το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα. Στη μεσοτοιχία, μία παιδίατρος προσπαθεί ν' αποτρέψει την αυτοκτονία της κόρης της πάνω στη σκηνή, με τη βοήθεια της αδερφής της.
Στη σκηνή του θεάτρου Μικρού Παλλάς, όλος ο θίασος βρίσκεται αντιμέτωπος με την προσωπική του αλήθεια. Ο Γιαπωνέζος όμως τι ρόλο ακριβώς θα παίξει στην παράσταση;

Συντελεστές

Κείμενο/Σκηνοθεσία παράστασης: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά έργου: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια ηθοποιών: Άγης Παναγιώτου
Χορογραφίες ηθοποιών: Ελένη Γκασούκα
Σχεδιασμός Φωτισμών σκηνής: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική Επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης
Βίντεο Παράστασης: Θοδωρής Αθερίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Πρωταγωνιστούν: 
Θοδωρής Αθερίδης, Πέμη Ζούνη, Ρένια Λουιζίδου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Αθερίδου και ο Γιόσι.
________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου