...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Xωρίς Σκηνοθέτες δεν υπάρχει θέατρο ούτε Κινηματογράφος
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
με τον Σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, κλείνει αυτή η παρένθεση με τους αξιόλογους Έλληνες Σκηνοθέτες, που ήταν μια σκέψη της τελευταίας στιγμής ενώ είχα πει ότι θα σταματούσα το καλοκαίρι.
Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη, να μην αφήσω την ομάδα και τους φίλους χωρίς πολιτιστική αφύπνιση και να αναφερθώ στους λόγους, τ' άρθρα και τα έργα αυτών των μεγάλων δημιουργών.
Γιατί χωρίς Σκηνοθέτες δεν υπάρχει θέατρο ούτε Κινηματογράφος. Για να είμαι σωστός και χωρίς τις άλλες ειδικότητες ανθρώπων του θεάτρου, δεν θα μπορούσε επίσης να γίνει παράσταση η ταινία.
Ευχαριστώ όλες και όλους τους φίλους της Ομάδας, που μέχρι και σήμερα στηρίξατε όλη αυτή την αφιερωματική προσφορά. Σε λίγες μέρες αρχίζω κανονικά και πάλι, τα αφιερώματα των ηθοποιών μας, ζώντων και μη.
Υπενθυμίζοντας ότι όλα αυτά ξεκίνησαν, με δική μου πρωτοβουλία και αφιλοκερδώς με το έναυσμα όμως "Το Σπίτι του Ηθοποιού" και την έγκριση της οραματίστριας και ιδρύτριας Κας. Άννας Φόνσου, που μου έδωσε το o.k. να βάλω τον τίτλο ΟΙ ΦΙΛΟΙ  "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ "

Την ευχαριστώ θερμά !!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου