...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Γιαννούλης Χαλεπάς, Η Κοιμωμένη μου» και «Η απολογία του Σωκράτη» στην Κεντρική σκηνή του Θεάτρου «4 Εποχές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ
«Γιαννούλης Χαλεπάς, Η Κοιμωμένη μου»
Για τέταρτη συνεχή χρονιά
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Έναρξη: 3 Οκτωβρίου 2013
Έως: 10 Νοεμβρίου 2013
Το έργο που τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού και η παράσταση που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές του κοινού !
4ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !
Γιαννούλης Χαλεπάς Η κοιμωμένη μου 1_θέατρο 4 Εποχές.JPG

Το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές» παρουσιάζει από τις 3 Οκτωβρίου 2013, το βραβευμένο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου «Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη μου» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου. Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Νεοελληνικού θεάτρου, παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή η ζωή ενός σπουδαίου και συνάμα ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη. Του ρομαντικού γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά.
Μια μοναχική βασανισμένη ψυχή, με ανατριχιαστικές καταστάσεις, φτωχικά χρόνια, δραματικά περάσματα, περιπλανήσεις, θάνατοι, απορρίψεις και στο τέλος η μεγάλη δικαίωση. Ένας άντρας που στα 25 του έφτιαξε την Κοιμωμένη και στα 37 του νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας για 14 χρόνια!!! Όμως ο Γολγοθάς του μεγάλου γλύπτη, δεν έχει τέλος…
Όταν επιστρέφει στην γενέτειρά του, στον Πύργο της Τήνου, οι χωριανοί του τον θεωρούν τον   τρελό του χωριού και κάποιοι δεν διστάζουν να τον στέλνουν ακόμα και για θελήματα. Εν τούτοις, παρέμεινε ένας άνθρωπος της τέχνης, έστω κι αν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που μάζευε τις γόπες των άλλων από το χώμα, γιατί δεν είχε ούτε τσιγάρο. Κι όταν πια φτάνει 65 χρονών και πεθαίνει η μάνα του, αυτός «ξαναγεννιέται» κι αρχίζει και πάλι να δημιουργεί.
 Ένα έργο γεμάτο συγκρούσεις και ανατροπές, καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλός του  είναι η μητέρα του, αλλά και η υποτίμηση που χρεωνόταν από τους οικείους του. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Έλληνα συγγραφέα, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Κρατικού θεάτρου. 

                                      ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιάννης  Μόρτζος 
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική : Κώστας Αγουρίδης
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάχη Παπαδοπούλου
Σχεδιασμός Αφίσας - προγράμματος : espresso studio
ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Γιούλη Ζήκου (Μάνα),  Πέτρος Αποστολόπουλος (Γιαννούλης Χαλεπάς),  και Λήδα Κατσούδη (Ανιψιά)
Xορηγός  επικοινωνίας  - Επιστημονικός σύμβουλος : ΝΕΥΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ -Κωνσταντίνος Ζήκος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30
Κυριακή στις 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πέμπτη: 10 ευρώ, Παρασκευή και Σάββατο: 18 ευρώ, Κυριακή: 15 ευρώ. Φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι δωρεάν
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα Και 20 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Πρωινές παραστάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια με ειδικές τιμές για τους μαθητές και προσφορά για τους εκπαιδευτικούς δύο άτομα με ένα εισιτήριο των 18 ευρώ.
* * * * * * * * * * * *  * * *

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας η Κεντρική σκηνή του Θεάτρου «4 Εποχές» παρουσιάζει το έργο «Η Απολογία του Σωκράτη», για δεύτερη συνεχή χρονιά σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου.

* * * * * * * * * * * *  * * *

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 ΘΕΑΤΡΟ
«Η απολογία του Σωκράτη»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


Έναρξη: 7 Οκτωβρίου 2013
Έως: 13 Νοεμβρίου 2013

Το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές» παρουσιάζει από τις 7 Οκτωβρίου 2013, για δεύτερη συνεχή χρονιά κ για περιορισμένες παραστάσεις, το θεατρικό έργο
«Η απολογία του Σωκράτη»

Πρόκειται για μια θεατρική προσαρμογή της Γιούλη Ζήκου, βασισμένη στην «Απολογία» και «Κρίτων» του Πλάτωνα και στην «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.

Μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα υπήρξε η θανατική καταδίκη του Σωκράτη του 399 π.Χ.  Από τότε μέχρι σήμερα (2.410 χρόνια) πλήθος μελετητών ασχολήθηκε με αυτήν την παράδοξη στιγμή ενός πολιτεύματος που θεωρήθηκε ιδανικό και πρότυπο ελεύθερης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση στου κράτους.
Γιατί άραγε οι Αθηναίοι σε πλήρη Δημοκρατία πήραν την απόφαση να θανατώσουν τον εβδομηντάχρονο φιλόσοφο?
Τι τους ενοχλούσε τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη (όπως τους λέει και ο ίδιος στην Απολογία του), έως ότου πεθάνει από φυσικό θάνατο?
Ο Σωκράτης υπήρξε μοναδική φυσιογνωμία, κάτι σαν πρότυπο φιλοσόφου ανά τους αιώνες. Ενσαρκώνει τον τύπο του ιδανικού φιλοσόφου που αδιαφορεί για την ύλη και τα καθημερινά και ασχολείται μόνο με τα ανώτερα αγαθά.
Φαίνεται πως ο Σωκράτης αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα σε μια δύσκολη στιγμή του Αθηναϊκού Κράτους, που είχε δει πρόσφατα την αυτοκρατορία του να καταρρέει
Δεν ήταν πια η εποχή για φιλοσόφους…..

Η Απολογία του Σωκράτη 2_4 Εποχές.jpg
Στον ρόλο του Σωκράτη ο Γιάννης Μόρτζος, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία. Μαζί του ο Πέτρος Πέτρου στο ρόλο του μαθητή  «Κρίτων».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης  Μόρτζος
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική : Χριστόδουλος Χάλαρης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα – Τρίτη  21:30
Τετάρτη  19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ
Φοιτητικό : 10 Ευρώ

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα Και 20 λεπτά χωρίς διάλλειμα


Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας η Κεντρική σκηνή του Θεάτρου «4 Εποχές» θα παρουσιάζει το έργο «Γιαννούλης Χαλεπάς – Η κοιμωμένη μου», για τέταρτη συνεχή χρονιά σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου