Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ 8 ΜΑΪΟΥ


των Jeffrey Lane - David Yazbek


Τους απολαύσαμε ως «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» στο Παλλάς και μας γοήτευσαν ως επαγγελματίες κομπιναδόροι.  Το κορυφαίο κωμικό δίδυμο Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την πρόσφατη επιτυχία τους και δώδεκα χρόνια από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση συναντιούνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 8 Μαΐου για λίγες μόνο παραστάσεις, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία και μαζί με τον Χρήστο Σιμαρδάνη μετάφραση και διασκευή.  Σ’ ένα μιούζικαλ γεμάτο δράση, χιούμορ και συγκίνηση, οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές απογειώνουν με τις ερμηνείες τους την παράσταση και μας χαρίζουν άφθονο γέλιο.


Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή που έχει τα πάντα: Υπερπολυτελή ξενοδοχεία και βίλλες, καζίνο και ρομαντική αμμουδιά με φοίνικες, τρένα, αεροπλάνα, κελιά φυλακής, μυστηριώδη υπόγεια, μέχρι κι ένα πραγματικό χρυσαφί smart, όπως τα εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης που υπογράφει τα σκηνικά που μαζί με τα υπέροχα κοστούμια υψηλής ραπτικής του Βασίλη Ζούλια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό περιβάλλον, που αναδεικνύεται μοναδικά από τις εντυπωσιακές χορογραφίες της Ελπίδας Νίνου και του Θανάση Γιαννακόπουλου αλλά και τις εξαιρετικές μουσικές διασκευές του Παναγιώτη Τσεβά.

Μαζί τους η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και άλλοι δεκατρείς ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν δημιουργώντας ένα αστείο, απολαυστικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια. 



Η ιστορία
Δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι συναντώνται  σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά αφελείς κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημά: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.

Η παράσταση βασίζεται στη μεγάλη κινηματογραφική  επιτυχία του 1988 «Dirty Rotten Scoundrels» που απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο γοητευτικών απατεώνων, ενώ στη συνέχεια έγινε μιούζικαλ με επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.


Συντελεστές:

Μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης - Γιάννης Μπέζος - Χρήστος Σιμαρδάνης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης - Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Μουσική διασκευή - διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς


Χορογραφίες - Κίνηση: Ελπίδα Νίνου - Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Μαζί τους οι: Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Μαριάνθη Φωτάκη, Ηλίας Γιαννάκης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δημήτρης Κανέλλος, Μανώλης Χουρδάκης, Λήδα Καπνά, Αντώνης Αντωνάκος, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αντιγόνη Δούμου.

Προπώληση από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο (τηλ.: 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και από το www.tch.gr.  

Τιμές εισιτηρίων : 15€, 20€, 30€, 35€, 40€, 45€ 
20€ (παιδικό, φοιτητικό), 15€ (ανέργων).

Παραστάσεις Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00

Στις παραστάσεις τις Τετάρτες και τις Πέμπτες ισχύει η προσφορά της COSMOTE, Deals for you


ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΜΜΘ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ειρήνη Λαγουρού, ilagourou@ellthea.gr, 6979725469
Μαργαρίτα Δρούτσα, margaritadroytsa@hotmail.com, 6972217611
                        Γλυκερία Παπαγεωργίου, press@ellthea.gr,  2103640813



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου