Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ ;" Κωμωδία του Λώρενς Κάσλερ



Nana Markoulaki
Nana MarkoulakiMarch 27, 2011 at 11:57pm

Θέμα: Θεατρική Παράσταση: "Ποιος είναι ο Άμλετ" του Λώρενς Κάσλερ

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΕΝΑΡΞΗ 9.30 Μ.Μ.
...TO ΜΠΑΡΑΚΙ (ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ)
ΔΙΔΟΤΟΥ 3 ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 210 3623625 - 6972322200 2106412214 – 5 – 6 – 6986584731
...
"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ ;"
Κωμωδία του Λώρενς Κάσλερ


ΠΑΙΖΟΥΝ
(με αλφαβητική σειρά)

ΓΟΥΟΛΤΕΡ : Ιγνάτιος Αξής
ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ : Μαριάννα Γιολδάση
ΣΤΑΝΛΕΪ : Θάνος Καρακάσης
ΝΤΟΝΑ : Σταυρούλα Μόκκα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου



Ο ΣΤΑΝΛΕΪ, η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ και οι φίλοι τους ΝΤΟΝΑ και ΓΟΥΟΛΤΕΡ , δύο συνηθισμένα ζευγάρια, αποφασίζουν να βγουν και να πάνε θέατρο. Είναι καθιερωμένο μία φορά τη βδομάδα, να πηγαίνουν πρώτα για φαγητό και μετά σε ένα "κουλτουριάρικο μέρος" .... Το πρόγραμμα λοιπόν για απόψε έχει : " ΑΜΛΕΤ " !
Αφού τελικά καταφέρνουν να μπουν στο θέατρο και να κάτσουν στις θέσεις τους, η παράσταση αρχίζει… Αλλά όπως φαίνεται, το περίφημο έργο του ΣΑΙΞΠΗΡ τους πέφτει λίγο "βαρύ". Είναι γεγονός πως ο " ΑΜΛΕΤ " κυλάει κάπως δύσκολα για το μέσο ΤΗΛεθεατή... κι έτσι οι φίλοι μας αρχίζουν βαριεστημένοι μία ασυνάρτητη και ακατάσχετη φλυαρία για ένα σωρό άσχετα θέματα, όπως για την τηλεόραση , τους αγρότες, ένα νεκρό φίλο τους, τους Κινέζους, τα καινούργια τους cd , τα ταξίδια στην Ευρώπη, και πού και πού ... για το έργο του Σαίξπηρ που εξελίσσεται μπροστά τους.
Ίσως αναγνωρίσετε σε αυτούς εκείνους τους ενοχλητικούς και αγενείς τύπους, που κάποτε κάθονται δίπλα σας ή πίσω σας στο Θέατρο, και όλη την ώρα ψιθυρίζουν και χασκογελάνε ... Ναι, αυτοί που σας βγάζουν την παράσταση ξινή και σας αναγκάζουν να αλλάξετε θέση για να βρείτε την ησυχία σας.
Μέσα όμως από την ακατάσχετη φλυαρία τους , τα δύο ζευγάρια μπερδεύονται και οι μεταξύ τους σχέσεις ανατρέπονται. Αλήθειες και ψέματα αποκαλύπτονται, μυστικά έρχονται στο φώς, ψεύτικες φιλίες και απιστίες ξεσκεπάζονται.... Τελικά οι ανατροπές στο έργο του Σαίξπηρ, που παίζεται επάνω στην σκηνή, δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι συμβαίνει κάτω στα καθίσματα ανάμεσα σε αυτούς τους τέσσερις !
Τι κι αν στο τέλος μένουν, όπως ο ΑΜΛΕΤ , με τη νεκροκεφαλή ... στο χέρι ; Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα έχει Όπερα ...!

Σύντομη, έξυπνη και ευρηματική κωμωδία , γραμμένη το 1993 από τον Αμερικανό Καθηγητή Ψυχολογίας Λώρενς Κάσλερ.
Ο Λώρενς Κάσλερ σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία στο Χάρβαρντ και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Σήμερα διδάσκει ψυχολογία στη Νέα Υόρκη. ( Ph.D., Professor, Department of Psychology, State University College of Arts & Science, Geneseo, NY) .
Έχει γράψει 4 βιβλία ψυχολογίας καθώς και πολλά άρθρα και φιλοσοφικές πραγματείες για τον άνθρωπο και την τέχνη.
Αυτό είναι το μόνο θεατρικό έργο που έχει γράψει.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα & 25'
Διάλειμμα : 15 '

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου