Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«Γαμπροί για πούλημα» στο θέατρο Ακροπόλ

   Παρουσίαση  θεατρικής  παράστασης   



Μια νεοελληνική οικογένεια -που θα ζήλευε ακόμη και η πιο επίδοξη αμερικάνικη της TV- βγάζει τα άπλυτά της στη φόρα, στη σκηνή του Ακροπόλ.



Ο κύριος Κωσταρέλλος είναι ένας χλιδάτος πετυχημένος τηλεοπτικός παραγωγός που η πρόσφατη κρίση τον ενέπλεξε σε μπελάδες. Η γυναίκα του η Φλώρα, μια ατακτούλα που τάχει με τον κηπουρό και με όποιον διακριτικά θα της φαινόταν ωφέλιμος, είναι σε αδιέξοδο γιατί η επιχείρησή της έχει πτωχεύσει. Ποιος έχει χρήματα σήμερα για μανικιούρ και πεντικιούρ; Από την άλλη ο γιος τους ο Αλέξης, χάνει τα κεφάλαια του μπαμπά σε λάθος επενδύσεις. Επίσης ο περίγυρος της οικογένειας είναι πρόσωπα με ελαττώματα και λαμογιές, όμοιες με εκείνες τις εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλά σε ξένους ανύπαρκτα νησιά, υπογραφές και διευκολύνσεις με το αζημίωτο και φυσικά με ερωτικές προσφορές.
Ο κηπουρός που είναι μήνες απλήρωτος, βάζει στο μάτι ένα αρχαίο αγαλματίδιο. Ο γιος του ιντερνετικά δικτυώνεται με πλούσιες Ρωσίδες, πρόθυμος να βολέψει και άλλους. Η ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου γίνεται πιεστική για μια θέση στην TV.
«Όλοι οι ήρωες έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη». Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας, κι' ένα βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις, λένε οι συγγραφείς που σκηνοθετούν την παράσταση. Το υποκριτικό ύφος των ερμηνευτών ακολουθεί το πνεύμα του έργου που ισορροπεί με γλαφυρότητα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την υπερβολή.
Οι πληθωρικές ερμηνείες της Σοφίας Βογιατζάκη και της Παρθένας Χοροζίδου, η γοητευτική παρουσία των νεαρών ηθοποιών και οι χαρισματικοί παλαιότεροι, έδωσαν μια απολαυστική παράσταση που περιορίζεται χωρίς πολλές αξιώσεις στην διακωμώδηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Ο κόσμος γέλασε με την καρδιά του απολαμβάνοντας όμορφη μουσική, μοντέρνα κοστούμια αλλά και κείνα με το βαρύγδουπο στυλ πλουσίων Ρωσίδων, μα προπαντός ένα καλόγουστο πλούσιο σκηνικό. Πόρτες ανοιγοκλείνουν διαρκώς οδηγώντας σε ροζ δωμάτια με ερωτικά σκάνδαλα και χώρους βοηθητικούς όπου διασταυρώνονται και ξεσκεπάζεται σαν φάρσα, η καθημερινότητα που περιλαμβάνει πολλούς από εμάς.

Γράφει η Χαρά Κιούση*

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Πρωταγωνιστούν
Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Φλόρα Κωσταρέλου – Η μητέρα – Νικολέτα Βλαβιανού
Γκαλίνα Μπακλάνοβα – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – Σοφία Βογιατζάκη
Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη –Μάνος Ιωάννου
Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – Κώστας Κόκλας
Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – Αντιγόνη Νάκα
Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – Νίκη Λάμη
Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης – Σπύρος Πούλης
Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος –Παρθένα Χοροζίδου
Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ

Πληροφορίες παράστασης

Τοποθεσία: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα
Πρεμιέρα, 12 Οκτωβρίου 2015
Τετάρτη 7:30 μμ λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη, Παρασκευή 9 μμ
Σάββατο 6 μμ λαϊκή απογευματινή, 9 μμ βραδινή
Κυριακή 6 μμ απογευματινή, 9 μμ βραδινή
Τιμές εισιτηρίων: 20, 17, 13 ευρώ

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου