...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

«Έφυγε» η αγαπημένη ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου

Αντίο....                   

val

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η αγαπημένη και σπουδαία ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου.
Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που παράλληλα με τις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις, φοιτούσε και στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα.
Η Οφηλία που υποδύθηκε στον Άμλετ το 1955, η ερμηνεία της ως Άννα Φρανκ στον θίασο του Κώστα Μουσούρη και η Ηλέκτρα της υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σπύρου Ευαγγελάτου, έχουν αφήσει εποχή. Το 1958 τιμήθηκε μάλιστα με το θεατρικό έπαθλο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Εμείς οι νεώτεροι την απολαύσαμε τα τελευταία χρόνια στον μονόλογο της Ρόουζ στο θέατρο Χώρα, όπου ήταν πραγματικά συγκλονιστική, αλλά και πέρσι στη Μαντάμ Φλο που ανέβασε με τον Γιώργο Καραμίχο στο Αγγέλων Βήμα.
Εκτός του θεάτρου, έχει λάβει μέρος και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Οι ουρανοί είναι δικοί μας»,«Ο δρόμος με τις ακακίες», «Γκόλφω» κ.ά.


________________
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου