Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

To λουκέτο κάνει το γύρο του κόσμου


Το γύρο του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ κάνει το λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Κλείσιμο της ΕΡΤ, απόφαση δίχως προηγούμενο ούτε επί Χούντας, γράφει η Le Monde, ενώ για τη Figaro το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης είναι «πιλότος» και για άλλες χώρες της Ευρώπης.


 Η Figaro δεν παραλείπει να σημειώσει ότι η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική χώρα χωρίς δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Από την πλευρά της η ισπανική El PAIS, αναφέρεται στην απόφαση των εργαζομένων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και παρά την απόφαση να μεταδίδουν πρόγραμμα μέσω του www.ert.gr 
Αναλυτές που επικαλούνται οι NYTimes κάνουν λόγο για μέτρο απόγωνσης και ταυτόχρονα αποφασιστικότητας να προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Το λουκέτο της ΕΡΤ κυριαρχεί στην πρώτη σελίδα στην ιστοσελίδα του BBC ενώ βρίσκεται μεταξύ των πρώτων ειδήσεων του CNN.
Οι εργάζομενοι παίρνουν στα χέρια τους την κρατική τηλεόραση μεταδίδει το Russia Today, με αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων από το twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου