...........Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής - τηλ. επικ.: 210 8656.731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Τι πιστεύουν οι νέοι για το πολιτικό θέατρο;
Θα το διαπιστώσουμε παρακολουθώντας τις παραστάσεις που ετοίμασαν νεανικές ομάδες στο πλαίσιο της συνάντησης «Πολιτικό Θέατρο και Νέοι» που διοργάνωσε το Eliart. Tα τελευταία δυο χρόνια το Eliart δεδδ. έχει αναδειχθεί σε ένα καλλιτεχνικό στέκι το οποίο φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές. 
Το περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να κάνει μια ανοιχτή πρόσκληση σε νέους θεατρίνους και τους ζήτησε να δημιουργήσουν παραστάσεις με άξονα το πολιτικό θέατρο. Οι ομάδες δούλεψαν και τώρα ήρθε η στιγμή να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στις 17, 23, 24 και 27 Μαΐου. 
Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων θα επιλεγούν δύο παραστάσεις που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και πάλι τη δουλειά τους στο Eliart στις 30, 31 Μαΐου και 3, 6 Ιουνίου, καθώς και κάποιες ημέρες της επόμενης θεατρικής περιόδου (Eliart Κωνσταντινουπόλεως 127, 2103477677) 


Μαρία Κρύου mkriou@athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου